"Податок на покупки" планують ввести в Україні - Гетманцев

Влада планує контролювати статки українських податкових резидентів
Головне
"Податок на покупки" планують ввести в Україні - Гетманцев
Данило Гетманцев (фото: УНІАН)
6 Серпня 2021, 14:39
читать на русском

В Україні готується до розгляду законопроєкт про непрямі методи податкового контролю.

Про це повідомив голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податків та митної політики Данило Гетманцев на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, при розробці законопроєкту про податкову амністію був використаний приклад Аргентини, яка вивела з тіні 117 млрд доларів і приклад Індонезії, яка вивела понад 350 млрд дол.

Амністії в цих країнах проводились в той час, коли ми проводимо її в Україні – перед запуском автоматичного міжнародного обміну податковою інформацією. Адже за результатами 2022 р. ми будемо знати про всі статки українських податкових резидентів, які знаходяться за кордоном, - написав депутат.

Гетманцев пояснив, що Кабінет міністрів готує внесення до парламенту законопроєкту про, так звані, непрямі методи податкового контролю. Це про те, коли податкова зможе запитати про походження грошей на придбання цінного активу.

І якщо людина не зможе відповісти чи показати декларацію про амністію, - вона буде змушена доплатити податок за витрати, які не може пояснити. Усім треба зрозуміти, що ми є частиною світу, що ми - відкрита країна і саме тому маємо слідувати цивілізованим правилам. Саме тому я рекомендую скористатись податковою амністією, - додав він.

Нагадаємо, у червні Україна долучилася до світової тенденції щодо оподаткування цифрових послуг міжнародних компаній. Спочатку парламент проголосував закон про "податок на Google", а потім президент Володимир Зеленський підписав його.

Читайте також

1