Поїхав за кордон під час війни, щоби придбати нерухомість: заступник голови Полтавської облради Бєлоножко підробив документи на виїзд

Заступнику голови Полтавської облради вручили підозру через подорож Європою під виглядом відрядження.
Поїхав за кордон під час війни, щоби придбати нерухомість: заступник голови Полтавської облради Бєлоножко підробив документи на виїзд
17 Квітня 2024, 17:46
читать на русском

За даними СБУ, заступник голови обласної ради мав їхати до Польщі, але виявився "в особистих справах" в іншій країні ЄС - Португалії. За даними ЗМІ, йдеться про Олега Бєлоножка, і його поїздка була профінансована державою не повністю.

Подробицями поділилася пресслужба Служби безпеки України.

За даними слідства, у березні 2023 року українець оформив відрядження до польського міста Бидгощ, але після виїзду з України вирушив "за особистими справами в одну із південно-західних країн ЄС". Там він і провів усе своє "відрядження".

"Про це свідчать виписки з банківських карток, які чиновник використав для оплати рахунків у зарубіжних готелях, ресторанах та магазинах", - зазначили у СБУ.

Крім того, повідомляється, що під час своєї поїздки заступник підписав довіреність на іноземку, щоб придбати нерухомість у ЄС. Після повернення він набрехав у звіті про своє "відрядження".

Під час обшуків у підозрюваного знайшли документи, що підтверджують його проживання та пересування за кордоном, та мобільні телефони з доказами. Порушено справу за трьома статтями — про службову підробку, шахрайство та підробку документів або їх використання.

"Зловмиснику загрожує ув’язнення", — підкреслила пресслужба.

У виданні "Полтавщина" з посиланням на джерела поінформували, що йдеться про Олега Білоножка. За даними ЗМІ, таке "відрядження" справді було, але поїздка була профінансована з бюджету "не на 100%".

Нагадаємо, Національна поліція відкрила кримінальну справу після журналістського розслідування про виїзди за кордон власника столичного торговельно-офісного центру "Гулівер" і мережі "Ельдорадо" Віктора Поліщука.

Повідомляли, що під час воєнного стану 47-річний бізнесмен виїжджав за межі України як волонтер і водій вантажівки на підставі документів, які мали ознаки підробки.

Читайте також

1