Поліція назвала причину смерті семирічного хлопчика з Черкас

У справі проводитиметься ще експертиза
Поліція назвала причину смерті семирічного хлопчика з Черкас
Шеврон на формі поліціянта (фото: УНІАН)
8 Вересня 2021, 03:04
читать на русском

У Черкаській поліції розповіли, що причиною смерті семирічного хлопчика стала травма голови та крововилив.

Про це повідомив начальник Черкаського районного управління поліції Володимир Матюшенко на засіданні виконкому Черкаської міської ради, передає Укрінформ.

6-го вересня був розтин, судово-медичні експерти отримали постанову на проведення експертизи. Після отримання всіх аналізів експерт дасть висновок. Зараз відомо, що смерть дитини наступила від травми голови та субдуральної гематоми, - зазначив Матюшенко.

Він додав, що вся експертиза триватиме близько місяця.

Правоохоронці також мають перевірити покази батьків – матері та вітчима хлопчика. Згідно з поясненнями, мама дитини перебувала в столиці із лютого по березень, а також із травня по серпень. Там її нібито робили операцію, а чоловік був з нею від кінця червня.

Тобто у червні дітей, хлопчика та трирічну дівчинку, залишили батькам чоловіка.

Нагадаємо, що нерідну бабусю семирічного Андрійка, якого доставили до лікарні з гематомою головного мозку та численними травмами тіла, 31 серпня взяли під варту. А дідуся заарештували 4 вересня. Тому можна припустити, що тварини сидять голодні приблизно 3 дні, але не відомо, чи годували їх до цього.

Самого хлопчика доставили до лікарні на "швидкій" 24 серпня. Вже тоді дитина була у важкому стані. У нього були ознаки мозкової коми третього ступеня, надірвані губи та статевий орган, численні синці на тілі та пролежні. Аналізи, які провели вже у лікарні, свідчили про те, що дитина не доїдала або навіть не їла.

Перебуваючи у лікарні, маленький Андрійко перестав сам дихати та був під апаратом ШВЛ. Згодом у нього почали відмовляти інші органи, як от нирки.

Рідна бабуся дитини, Ганна Дмитрівна, лише після смерті хлопчика розповіла у коментарі OBOZREVATEL, що з нього знущалися батьки та "виховували як на зоні". Дитина боялася свого вітчима Станіслава та маму Анастасію. Батьки його одразу карали, коли щось було не так. При цьому вітчим добре ставився до хлопчика лише на людях. Також дитині доводилося прибирати за собаками і робити це навіть перед школою. Часто на тілі у нього з'являлись синці та навіть гулі на голові.

Бабуся також розповіла, що Андрійкові забороняли з нею спілкуватися, нібито вона вчить проти батьків. А за такі розмови - його могли покарати.

При цьому жінка не знає, як батьки дитини заробляли на прожиття. Мати недовго працювала в супермаркеті на кондитерці, вона кухар. А вітчим колись був рієлтором. Зараз у них "якась робота через телефон".

Читайте також