Поліція вивела на вулиці кінологів та вибухотехніків: причини

Правоохоронці посилено нестимуть службу 14 жовтня
Поліція вивела на вулиці кінологів та вибухотехніків: причини
Фото: Нацполіція
14 Жовтня 2021, 10:50
читать на русском

Під час проведення масових акцій 14 жовтня всі правоохоронні підрозділи перевели на посилений режим несення служби.

Про це повідомляє Національна поліція.

Голова Нацполіції Ігор Клименко зазначив, що 14 жовтня заплановано проведення низки масових заходів. Зокрема – заходи відбудуться з нагоди 79-річниці створення Української повстанської армії, Дня Козацтва, Дня захисника та захисниці України, а також релігійного свята Покрови Пресвятої Богородиці.

Велика кількість масових акцій відбудеться не тільки в місті Києві, а й по всій Україні. Але найбільш численні акції пройдуть у столиці. Наше основне завдання - забезпечити охорону порядку, безпеку наших громадян. Відтак робота всіх правоохоронних підрозділів повинна бути чітка і злагоджена, - сказав він.

Клименко закликав керівників столичних управлінь поліції зосередити увагу на оперативному реагуванні на правопорушення, а також посиленому патрулюванні вулиць, зокрема екіпажами патрульної поліції. Також до несення служби по забезпеченню публічної безпеки будуть залучені співробітники груп швидкого реагування патрульної поліції, поліції діалогу, кінологи та вибухотехніки.

Зокрема, співробітники поліції діалогу проводитимуть превентивну роботу з учасниками заходів, аби не допустити конфліктних ситуацій та порушень громадського порядку.

Заступник Голови Нацполіції Олександр Фацевич зазначив, що з метою належного реагування на правопорушення ситуаційні центри на місцях переведені у посилений режим.

Масових заходів буде велика кількість. Відтак інформація щодо оперативної обстановки повинна відслідковуватися цілодобово. У випадку її зміни рішення повинні прийматися оперативно, - зазначив він.

Керівник поліції Києва Іван Вигівський зазначив, що особовий склад столичної поліції переведено на посилений варіант несення служби.

Нагадаємо, 14 жовтня в Україні відзначатимуть День захисників та захисниць. У цей день також віряни святкують Покрову Пресвятої Богородиці.

Читайте також

1