Поліція за добу зареєструвала 13 кримінальних проваджень через вибори

Підготовка до місцевих виборів триває
Головне
Поліція за добу зареєструвала 13 кримінальних проваджень через вибори
Національна поліція
11 Жовтня 2020, 13:40
читать на русском

За минулу добу українські правоохоронці відкрили 13 кримінальних проваджень, які пов'язані з порушеннями виборчого процесу під час кампанії на місцевих виборах.

Про це повідомляє сайт Нацполіції в неділю, 11 жовтня.

Читайте також

Всього протягом доби в поліцію надійшла 181 заява і повідомлення, пов'язані з порушеннями виборчого законодавства. Найбільше повідомлень зафіксовано в Києві - 38, у Львівській області - 23 і в Київській області - 17.

Всього від 5 вересня територіальні органи Нацполіції вже зареєстрували 3797 повідомлень, пов'язаних з виборчим процесом.

За цей період до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про 287 кримінальних правопорушень: 146 - пов'язані з порушенням виборчого законодавства, 141 - пов'язані з виборчим процесом.

Читайте також

Також поліцейські склали 958 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень.

Як відомо, місцеві вибори в Україні відбудуться 25 жовтня.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що голова Верховної ради України Дмитро Разумков заявив, що перенесення місцевих виборів неможливе, оскільки всі процеси запущені. Єдиним винятком може стати указ президента про введення надзвичайного або воєнного стану після рішення РНБО. На думку Разумкова, введення надзвичайного стану може бути лише на 30 або 60 днів, і вибори може бути відтерміновано на цей час.

1