Поліціянти посилено охороняють центр Києва через протести

Водіїв попередили про обмеження дорожнього руху окремими вулицями в центрі столиці
Важливо
Поліціянти посилено охороняють центр Києва через протести
Правоохоронці Фото: Національна поліція
28 Січня 2021, 11:20
читать на русском

Правоохоронці спільно з військовослужбовцями Нацгвардії заступили на посилене несення служби у Києві через проведення масових акцій протестів у столиці.

Як повідомляє Національна поліція, у центральній частині Києва проходять акції біля Верховної Ради України, Офісу президента України, Посольства США, Конституційного суду України. Також протестувальники зібралися  на Майдані Незалежності.

Задля забезпечення публічної безпеки та порядку працівники структурних підрозділів столичної поліції, військовослужбовці Національної гвардії України, співробітники ДСНС, кінологи, вибухотехніки та поліція діалогу заступили на службу у посиленому режимі, - зазначається у повідомленні.

Поліція закликає організаторів та учасників акції дотримуватися норм чинного законодавства, карантинних обмежень та не порушувати громадський порядок.

Читайте також

Патрульна поліція Києва повідомила, що у центральній частині Києва на деяких вулицях можливе короткотривале перекриття руху.

Нагадаємо, сьогодні у столиці підприємці проводять масштабні акції протестів.

Про мету акцій повідомив голова руху "SaveФОП" Сергій Доротич. За його словами, ФОПи "виходять за конституційні права та свободи".

Учасники руху виступають за зменшення фінансового навантаження на малий та середній бізнес шляхом продовження для приватних підприємців спрощеної системи оподаткування, за прозорі правила розмитнення товарів та оподаткування, а також за розумні карантинні обмеження.

У спільноті "Підприємці України/#SaveФОП" повідомили, що підприємці України почали чергову акцію і зібралися на Майдані Незалежності, аби піти ходою до Верховної Ради, Офісу президента, представництва ЄС та посольства США.

Нагадаємо, перші карантинні бунти почалися після Великодня 2020 року в окремих областях Західної України, яка на той час найбільше потерпала від пандемії. ФОПи протестували проти локдауну, оскільки "бізнес має працювати".

15 грудня біля Верховної Ради України та інших органів державної влади в центрі Києва підприємці продовжили протестувати проти запровадження чергового локдауну у січні. Урядовий квартал частково перекрили. Згодом протестувальники пішли до Офісу президента, де підпалили фаєри. Між правоохоронцями та мітингувальниками відбулись сутички, були травмовані.

Представники бізнесу  зокрема вимагають:

  • Ухвалити законопроєкти №3993, та №3853-1(2).
  • Утворити постійний консультативно-дорадчий орган, який займатиметься питаннями мікропідприємств в Україні.
  • Всі зміни у законодавстві уряд повинен обговорювати з представниками мікробізнесу.
  • Провести реформи Державної податкової та Державної митної служб України відповідно до стандартів ЄС для забезпечення прозорих та простих процедур стягнення податків.
  • Запровадити мораторій на всі види перевірок під час пандемії COVID-19.

Читайте також наш матеріал: Касовий апарат, локдаун, банкрутство, або чому протестують ФОПи 

1