Полк "Азов" планує провести військову деблокаду Маріуполя

Сотні добровольців висловили готовність йти на деблокаду
Полк "Азов" планує провести військову деблокаду Маріуполя
Полк Азов Фото: azov.org.ua
10 Травня 2022, 11:11
читать на русском

Полк "Азов" готується до проведення військової деблокади Маріуполя.

Про це повідомив колишній командир полку "Азов" Максим Жорін в інтерв'ю 24 каналу.

Втім, крім дипломатичного процесу, паралельно все-таки йде процес з підготовки військової операції по деблокаді міста. Вона може бути на сьогоднішній день кількаетапною з попередньо звільненими іншими містами, перегрупуванням, - сказав Максим Жорін.

Він зазначив, що військову деблокаду відносно невеликими силами було можливо провести за перші півтора місяця. Тоді ж сотні добровольців висловили готовність іти на деблокаду.

Проте на сьогоднішній день провести одноетапну деблокаду міста неможливо, оскільки для цього потрібно багато часу. Зокрема, спочатку військових слід доукомплектуватися необхідною військовою технікою та озброєнням.

Я не впевнений, що цей час є у тих, хто зараз знаходиться на території "Азовсталі". Тому ми готуємося і працюємо паралельно за двома напрямками: і дипломатичному - для того, щоб їх врятувати і вивезти звідти, і у військовому, - який в будь-якому випадку будемо реалізовувати, - додав він.

Нагадаємо, бійці полку "Азов", які залишаються боронити від рашистів окупований Маріуполь, у неділю, 8 травня, провели пресконференцію, на якій заявили, що збираються воювати з окупантами до кінця.

Читайте також