Понад 130 тонн: ще два літаки від США з "Джавелінами" та амуніцією прибули до України (фото)

Загалом Україна отримала понад 1200 тонн військової допомоги
Головне
Понад 130 тонн: ще два літаки від США з "Джавелінами" та амуніцією прибули до України (фото)
Військова допомога від США / Фото: twitter.com/USEmbassyKyiv
11 Лютого 2022, 11:23
читать на русском

Ввечері 10 лютого до України прилетіли ще два літаки з військовою допомогою від США. Цього разу прибули Javelins, бойові постріли для гранатомета та інша оборонна амуніція для Збройних Сил України.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков у Facebook.

Ще два птахи з військовою допомогою від наших партнерів з США в Києві! Javelins, бойові постріли для гранатомета та інша оборонна амуніція для Збройних Сил України. Вага військової допомоги від наших американських друзів, яку сьогодні доставили, становить близько 130 тонн, - зазначив міністр.

За його словами, загалом на вечір 10 лютого Україна отримала 15 птахів з військовою допомогою від Сполучених Штатів Америки загальною вагою понад 1200 тон.

Як повідомило посольство США в Україні, з 10 на 11 лютого до аеропорту "Бориспіль" прибув 14-й авіарейс з американською безпековою допомогою, зокрема з системами Javelin. США надали майже 1200 тонн обладнання, ухваленого президентом Байденом у січні, якого потребує Україна для захисту від триваючої російської агресії.

Нагадаємо, що перша партія оборонної допомоги з США прибула в Україну в ніч на 22 січня. Вона включає 90 тонн летальної зброї, в тому числі боєприпаси для захисників України. Пакет оборонної допомоги Збройним силам України на суму 200 мільйонів був прийнятий президентом США Джо Байденом в грудні.

Друга партія прибула ввечері 23 січня. США надіслали Україні понад 80 тонн озброєння. 25 січня до України прибула третя партія безпекової допомоги від США. Літак з боєприпасами та сучасним обладнанням приземлився в аеропорту "Бориспіль" о 15:50.

Четвертий вантаж Україна отримала ввечері 28 січня - прибула 81 тонна боєприпасів різного калібру для посилення обороноздатності. П`ятий вантаж із 84 тоннами боєприпасів прилетів до України 31 січня.

Шостий рейс з оборонною допомогою приземлився 1 лютого, літак привіз 84 тонни бойових набоїв до стрілецької зброї.

3 лютого до України прибув сьомий літак з 85 тоннами військової допомоги від США. А 6 лютого Україна прийняла восьмий літак з військовою допомогою зі Сполучених Штатів Америки.

9 лютого до України прибули одразу два літаки зі США. Дев'ята "пташка" принесла понад 80 тонн боєприпасів для Збройних сил України, десята - стільки ж.

Читайте також