Понад 150 дітей загинули за час війни на Донбасі - омбудсман

Внаслідок збройної агресії РФ проти України було поранено 146 дітей
Понад 150 дітей загинули за час війни на Донбасі - омбудсман
Діти на війні, військовий фото: pexels
4 Червня 2021, 14:32
читать на русском

За даними Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні упродовж усього періоду військової агресії РФ, з 14 квітня 2014 року по 30 квітня цього року, загинуло 152 дитини та 146 дітей було поранено.

Про це повідомляє Офіс українського омбудсмана.

На превеликий жаль, ця болюча статистика повною мірою не показує масштабів втрат, яких зазнали діти протягом тривалого збройного конфлікту. Неможливість забезпечення державного контролю за дотримання прав людини на тимчасово окупованій території позбавляє можливості оцінити масштаби проблем, з якими стикаються діти по іншу сторону лінії розмежування, - йдеться у повідомленні.

За оперативною інформацією Національної соціальної сервісної служби України станом на 30 травня 2021 року кількість дітей, які отримали статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, становить 66 491. З них 95 отримали такий статус через поранення, контузію, каліцтво.

Нагадаємо, у квітні президент України повідомив, що під час режиму "тиші", який діє з 27 липня 2020 року, внаслідок обстрілів на Донбасі було вбито 28 воїнів, з них 24 цього року.

Читайте також наш матеріал: Чи чекає на Україну повномасштабна війна з Росією