Понад 41 млн людей загрожує голод - ООН

Зміна клімату, конфлікти та пандемія спричиняють голод
Понад 41 млн людей загрожує голод - ООН
Діти, дитина Фото автора Thom Gonzalez з Pexels
23 Червня 2021, 05:09
читать на русском

У Всесвітній продовольчій програмі ООН заявили, що понад 41 млн осіб у світі загрожує голод. Ще 500 тисяч людей вже перебувають в умовах, схожих на голод.

Про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що різке зростання цін на основні харчові продукти посилює наявний тиск на продовольчу безпеку. Від 2016 року у світі спостерігається зростання голоду. У 2019 році на межі голоду перебували 27 мільйонів осіб.

Серед причин - зміна клімату та конфлікти. З 2020 року до цього додалася ще пандемія коронавірусу.

Як свідчать дані ООН, у травні до найвищого рівня за десятиліття виросли світові ціни на продовольство. При цьому основні харчові продукти, такі як зернові, олійні, молочні продукти, м'ясо і цукор, подорожчали в сукупності на 40% у порівнянні минулим роком.

Водночас до зростання цін призводить знецінення валюти в таких країнах, як Ліван, Нігерія, Судан, Венесуела і Зімбабве. Це посилює відсутність продовольчої безпеки.

Нагадаємо, що в ООН заявили, що посуха та дефіцит води можуть спричинити шкоду в таких розмірах, що це може конкурувати навіть з пандемією COVID-19. Зі зростанням температури на планеті - зростатимуть ризики.

Читайте також