Понад мільйон на рік: стали відомі зарплати голів територіальних громад Київщини

Середня місячна оплата праці голови громади по країні складає 46 313 грн
Важливо
Понад мільйон на рік: стали відомі зарплати голів територіальних громад Київщини
Гроші (Фото: pexels)
7 Лютого 2024, 18:49
читать на русском

Шістьом головам громад Київщини у 2023 році виплатили зарплатню у понад 1 млн грн. Найбільше з них отримав сільський голова Пристоличної громади (Бориспільський район) Микола Каськів ("Слуга народу") – майже 1,5 млн грн.

Такі дані на звернення громадської ініціативи "Голка" надав народний депутат Віталій Безгін ("Слуга народу").

"Середня місячна оплата праці голови громади (разом з усіма можливими преміями та надбавками) по країні складає 46 313 грн, а на Київщині це десь в середньому 55 000 грн", – зазначив Віталій Безгін.

Друге та третє місце посіли голови Української та Білогородської громад – Олександр Туренко (ЄС) та Антон Овсієнко (самовисуванець) – вони отримали торік десь по 1,1 млн грн кожен.

Є ще троє очільників громад, яким виплатили понад 1 млн грн – це голови Димира, Яготина та Великодимерської громади.

У Київській військовій адміністрації, яка систематизувала ці дані, не має інформації щодо таких громад: Гребінківської, Маловільшанської, Чабанівської та Гостомельської.

Раніше ми розповідали про те, скільки за 2022-й заробили мери обласних центрів і як змінилися їхні заощадження в банках та готівкою.

Кожен третій народний депутат, який подав декларацію за 2022 рік, лише за перший рік великої війни придбав новий автомобіль або нерухомість. Найбільше обросли цінними активами представники "Слуги народу" та бізнес-група "Довіра".

Читайте також

1