Посадовці "Укрзалізниці" привласнили понад чотири мільйони гривень

Гроші були виділені на ремонт
Посадовці "Укрзалізниці" привласнили понад чотири мільйони гривень
Поїзд, Укрзалізниця (фото: УНІАН)
17 Лютого 2021, 15:02
читать на русском

Співробітники Нацполіції викрили службових осіб "Укрзалізниці" на розтраті понад 4,5 млн грн державних коштів.

Про це повідомляє пресслужба Нацполіції.

Зазначається, що вони розкрадали державні кошти, які виділялися на ремонт та облаштування зони очікування для пасажирів на приміському вокзалі.

Аби привласнити кошти, вони оформили низку договорів на виконання підрядних робіт. Фактично ремонт зробили власними силами, а кошти перерахували іншим комерційним структурам за начебто виконані роботи. Сума завданих збитків складає понад 4,5 мільйона гривень, - заявив начальник Нацполіції Євгеній Макаров.

Читайте також

Зазначається, що  відкрито кримінальне провадження за ч. 5 статті 191 "Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем" ККУ.

За місцем роботи та проживання фігурантів правоохоронці вилучили бухгалтерію і документи, що свідчать про злочинну діяльність, а також комп’ютерну техніку, електронні носії інформації та інші речові докази, - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування у справі триває. За фактом розтрати майна в особливо великих розмірах посадовцям загрожує від 7 до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів затвердив склад ревізійної комісії для перевірки фінансово-господарської діяльності акціонерної компанії "Укрзалізниці" (УЗ).

1