Послом США в Україні стане Бріджит Брінк: рішення комітету американського Сенату

В Україні дипмісія США працювала без посла протягом трьох років
Головне
Послом США в Україні стане Бріджит Брінк: рішення комітету американського Сенату
Бріджит Брінк (Фото: Bloomberg)
19 Травня 2022, 08:32
читать на русском

Комітет Сенату Сполучених Штатів Америки з міжнародних відносин одноголосно затвердив кандидатуру Бріджит Брінк на посаді посла США в Україні.

Про це повідомив Сенатський комітет із закордонних справ у Твіттері:

Комітет (SFRC) офіційно затверджує Бріджит Брінк на посаду посла в Україні, посилаючи потужне повідомлення: підтримка США України тільки зростає. З нетерпінням чекаємо її швидкого підтвердження повним складом Сенату найближчими днями, - йдеться  у повідомленні.

Остаточно затвердити кандидатуру Брінк має повний склад Сенату.


Бріджит Брінк - співробітниця вищої дипломатичної служби, зараз обіймає посаду посла США в Словацькій Республіці. До цього вона працювала старшим радником і заступником помічника секретаря в Бюро з європейських та євразійських справ Державного департаменту США, відповідаючи за питання, пов’язані зі Східною Європою та Кавказу.

Брінк була заступником глави місії в посольствах США в Ташкенті (Узбекистан) і Тбілісі, Грузія.

Свою 25-річну кар'єру Брінк провела на службі закордонних справ, зосередившись на просуванні політики США в Європі та Євразії. Вона була директором з питань Егейського моря та Південного Кавказу в Раді національної безпеки і працювала в Держдепартаменті як заступник директора з питань Південної Європи. Свою кар'єру розпочала в Белграді (Сербія)

Брінк має ступінь магістра з міжнародних відносин та політичної теорії в Лондонській школі економіки та політології, а також ступінь бакалавра з політичних наук у Kenyon College. Володіє російською, вивчила словацьку, сербську, грузинську та французьку мови.


Нагадаємо, посада глави посольства США у Києві залишається вакантною з травня 2019 року, коли попереднього посла Марію Йованович було відкликано до Вашингтона.

Наразі США в Україні представляє тимчасова повірена Крістіна Квін. На цій посаді вона змінила Вільяма Тейлора.

Наприкінці квітня  президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден оголосив про свій намір висунути кандидатуру Бріджит Брінк на посаду Надзвичайного та Повноважного Посла в Україні.

8 травня дипломати Сполучених Штатів повернулися до посольства в Києві вперше після евакуації перед початком російського вторгнення.

1