Постачальники газу почали оголошувати річні тарифи для населення

Нові тарифи діятимуть з 1 травня
Головне
Постачальники газу почали оголошувати річні тарифи для населення
Газ (Фото: pixabay)
26 Квітня 2021, 08:00
читать на русском

Постачальники газу почали оприлюднювати річні ціни на газ, які діятимуть з 1 травня 2021 до 30 квітня 2022 року і становлять від 10,8 грн до 13,5 грн за кубометр палива.

Про це йдеться на регіональних сайтах газопостачальних компаній.

Постачальники газу почали оголошувати ціну ресурсу для населення в межах обов'язкового річного пакета.

Наразі базовий річний тариф оголосило ТОВ "Торгова електрична компанія" ("ПЕК", Київ), встановивши тариф у розмірі 10,8 грн/куб.м з ПДВ, але без урахування транспортування, а також ТОВ "Чернівецька обласна енергопостачальна компанія" - 13,5 грн/куб.м з ПДВ та транспортуванням.

Місячні тарифи цих компаній на травень становлять відповідно 9,9 грн/куб.м (з ПДВ, без транспорту) і 8,5 грн/куб.м (з ПДВ і транспортом).

Також тариф на травень оголосило ДП "Евода Трейд" КП "Луцькводоканал" - 9,85 грн/куб.м з ПДВ (щодо транспортування інформації немає).

Читайте також

Нагадаємо, Нацкомісія, що здійснює держрегулювання в сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), на своєму засіданні, 7 квітня, затвердила постанову про внесення змін до Правил постачання природного газу і типову угоду постачання газу, якими прописала правила дії обов'язкових з 1 травня поточного року річних пропозицій з продажу газу побутовим споживачам.

Згідно з постановою, постачальники газу зобов'язані до 25 квітня оприлюднити на власних вебсайтах ціну газу і іншу інформацію про річну пропозицію.

Термін дії базової річної пропозиції не залежить від початку постачання газу споживачеві і триває до 30 квітня.

Постачальник упродовж періоду дії базової річної пропозиції не має права підвищувати ціну.