Повістки у месенджерах: у Мінцифри кажуть. що це технічно неможливо

Принаймні до кінця 2023 року повістки через месенджери точно не присилатимуть
Повістки у месенджерах: у Мінцифри кажуть. що це технічно неможливо
Повістка
3 Квітня 2023, 10:39
читать на русском

В Україні запустити видачу повісток через месенджери технічно неможливо, принаймні, цього року.

Про це в інтерв'ю LIGA.net повідомив віцепрем'єр-міністр з інновацій, розвитку освіти, науки та технологій Михайло Федоров.

На його думку, член оборонного комітету ВР Федір Веніславський, який раніше допускав роздачу повісток у Viber чи Telegram, "або некоректно висловився, або просто це було вирвано з контексту".

"Це неможливо зробити, поки немає якісного реєстру військовозобов'язаних, а до ідентифікатора реєстру не прив'язаний верифікований номер телефону. А у нас немає верифікації номера телефону та особи в державі. Я навіть не говорю зараз про Конституцію та постанови. Чисто технічно це неможливо зробити умовно в цьому році", - заявив Федоров.

Нагадаємо, минулого тижня народний депутат, член Комітету Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки України Федір Веніславський заявив, що Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки наразі розглядає питання удосконалення підстав для вручення повісток, у тому числі можливість відправляти їх за допомогою месенджерів.

Читайте також

1