Пожежа у запорізькій лікарні: завідувачу медзакладу оголосили підозру

Він порушив правила пожежної безпеки
Пожежа у запорізькій лікарні: завідувачу медзакладу оголосили підозру
Пожежа в інфекційній лікарні Запоріжжя Фото: ДСНС
5 Лютого 2021, 14:30
Завідувачу господарсько-обслуговувального персоналу обласної інфекційної лікарні у Запоріжжі, де під час пожежі загинули чотири людини, висунули обвинувачення у порушенні встановлених вимог безпеки.

Про це повідомили в пресслужбі Міністерства внутрішніх справ.

Завідувач господарсько-обслуговувального персоналу обласної інфекційної лікарні підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, які кваліфікуються як порушення встановлених вимог пожежної безпеки та порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель людей, – йдеться в повідомленні.

Читайте також

Зазначається, що поліція розпочала досудове розслідування та невідкладні слідчі заходи. Відділом розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління ГУНП в Запорізькій області встановлено наявність достатніх доказів для повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення завідувачу господарсько-обслуговувального персоналу лікарні 1956 року народження.

Так, в ході досудового розслідування встановлено, що працівник у порушення вимог ст. 15 Закону "Про охорону праці" та посадової інструкції, не зупинив роботу обладнання з виконання робіт з підвищеною небезпекою, що створило загрозу життю та здоров'ю людей.

Нагадаємо, що обласна інфекційна клінічна лікарня у Запоріжжі загорілася пізно вночі третього лютого, в результаті якої чотири людини загинули та двоє постраждали. Причиною загибелі є отруєння чадним газом.

Генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова (досьє на Ірину Венедіктову читайте за посиланням) повідомила, що через смертельну пожежу в інфекційній лікарні Запоріжжя правоохоронці розпочали розслідування та відкрили кримінальне впровадження.

У Запорізькій області оголосили 5 лютого Днем жалоби за загиблими в результаті пожежі в інфекційній лікарні.

1