"Позивний Італієць": У Дніпрі презентували фільм про долю нацгвардійця Марківа (фото)

На презентації був присутній сам головний герой – Віталій Марків
"Позивний Італієць": У Дніпрі презентували фільм про долю нацгвардійця Марківа (фото)
Фото: Парламент.UA
13 Червня 2021, 09:14
читать на русском

У Дніпрі за участю Віталія Марківа презентували фільм "Позивний "Італієць" про долю військового.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці повідомив директор Департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко.

Представили в рідному Дніпрі наш з Танею Терещенко документальний фільм "Позивний "Італієць" - разом з самим головним героєм фільму військовослужбовцем Національної гвардії України Віталієм Марківим, - написав Шевченко.

Автор вважає, що фільм став справжнім виховним івентом для майбутніх гвардійців, військових і курсантів, які стали першими глядачами стрічки.

Найцікавіше - після перегляду спілкування аудиторії з ним (Марківим. - ред.). Відверті питання і щирі відповіді. Про війну, про 1222 дні в'язниці в Італії, потужний захист України, вирішальну роль в цьому Арсена Авакова і всієї держави. Це справжня історія успіху і перемоги у важкій військовій та інформаційній битві з агресором - РФ, - додав Шевченко.


Контекст. Старший сержант Національної гвардії України Віталій Марків відбував покарання у в'язниці біля Мілану після того, як у липні минулого року суд першої інстанції засудив його до 24 років ув’язнення за нібито причетність до загибелі італійського фотокореспондента Андреа Роккеллі та перекладача росіянина Андрія Миронова у травні 2014 року у районі Слов’янська Донецької області.

3 листопада 2020 року Міланський апеляційний суд виніс виправдувальний вирок у справі українського нацгвардійця Віталія Марківа, знявши з нього усі звинувачення.

Читайте більше в нашому матеріалі: Повернувся додому після 3,5 років ув'язнення: як зустрічали Віталія Марківа на батьківщині.

Читайте також

1