Правоохоронцям підвищать зарплати: дату назвав Монастирський

Виплати зростуть вже у лютому 2022 року
Головне
Правоохоронцям підвищать зарплати: дату назвав Монастирський
Купюри, гривня, гаманець Фото: УНІАН
11 Січня 2022, 11:33
читать на русском

Міністр внутрішніх справ України Денис Монастирський пообіцяв підвищення зарплат правоохоронцям з лютого 2022 року.

11 січня міністр заявив, що президент доручив уряду збільшити зарплати працівникам системи МВС усіх категорій на 10% уже з 1 лютого, передає пресслужба МВС.

Монастирський каже, що зарплати зростуть не тільки у поліцейських, а й рятувальників, прикордонників, нацгвардійців, працівників міграційної служби.

Команда МВС шукала розв'язання непростої проблеми. І з Нового року є перші результати. Враховуючи, що у бюджетах на останні два роки не було закладено коштів на підвищення грошового забезпечення, а доплати відбувались точково, коштом так званого "ковідного фонду", на 2022 рік в законі про держбюджет на це передбачено додаткових 2,8 млрд грн. Лише на зарплати Нацполіції додатково виділено 1 млрд грн, - розповів очільник МВС.

Він заявив, що кошти вдалось отримати завдяки спецоперації "Акциз".

Її за моїм дорученням розпочато проти нелегальної реалізації підакцизних товарів з 1 листопада минулого року. Це, за інформацією ДПС, тільки за два останні місяці 2021 року забезпечило надходження додаткових 2,3 млрд грн. Тож підвищення заробітної плати базується на конкретних результатах роботи нашої команди. Моя особиста позиція – всі кошти, які додатково надходять до бюджету по акцизних платежах мають скеровуватись на підвищення оплати праці працівників системи МВС, які, дбаючи про безпеку українців, щодня ризикують власним життям та здоров’ям, - додав Монастирський.

Він зазначив, що з лютого також буде відновлено право поліцейських та рятувальників на пільговий фінансовий лізинг на житло.

Нагадаємо, минулого року Кабінет міністрів України вирішив віддати 800 мільйонів гривень з фонду боротьби з коронавірусом на виплати працівникам Міністерства внутрішніх справ. Найбільше із цієї суми збираються віддати на доплати Нацполіції – 573 млн грн.

Читайте також

1