Прем'єр-міністр Грузії йде у відставку через розбіжності у команді

Гахарія сподівається, що цей крок допоможе зменшити поляризацію в політичному просторі країни
Прем'єр-міністр Грузії йде у відставку через розбіжності у команді
Георгій Гахарія Фото: ekhokavkaza.com
18 Лютого 2021, 10:03
читать на русском

Прем'єр-міністр Грузії Георгій Гахарія заявив, що йде з посади через розбіжності у команді щодо рішення суду про лідера опозиції Никанора Мелії. За його словами, виконання цього рішення загрожує безпеці багатьох громадян. Гахарія є головою уряду країни від 9 вересня 2019 року.

Про це глава уряду повідомив на спеціальному брифінгу, передає "Ехо Кавказу".

Я ухвалив рішення піти із займаної посади. Звичайно, я вірю і хочу вірити, що цей крок допоможе зменшити поляризацію в політичному просторі нашої країни, тому що я переконаний, що поляризація і конфронтація між нами є найбільшим ризиком для майбутнього нашої країни, - заявив Гахарія.

Читайте також

Прем'єр зазначив, що Мелія ніколи не поважав грузинське законодавство, закликав громадян штурмувати парламент 20 червня 2019 року і був одним з організаторів штурму.

Але, попри все, моєю абсолютно непохитною позицією є те, що виконання заходу, визначеного навіть законним правосуддям щодо конкретної людини, якщо це створює ризик здоров'ю, життю наших громадян або в цілому, створює політичну ескалацію в країні, є неприпустимим, - сказав Гахарія.

Нагадаємо, що 11 грудня у Грузії уряд чинного прем'єр-міністра Георгія Гахарії автоматично пішов у відставку після того, як відбулось визнання повноважень парламенту десятого скликання. Парламент обрав Гахарію знову обійняти посаду прем'єра.

24 грудня парламент Грузії затвердив склад нового уряду країни, який очолив Георгій Гахарія.

1