У Грузії затвердили склад нового уряду Гахарії

За призначення проголосували 85 депутатів
У Грузії затвердили склад нового уряду Гахарії
Уряд Грузії (фото: Rustavi 2)
24 Грудня 2020, 20:41
читать на русском

Парламент Грузії затвердив склад нового уряду країни, який очолить Георгій Гахарія.

Про це повідомляє Rustavi 2.

На засіданні парламенту у четвер, 24 грудня, 85 депутатів проголосували за призначення нового уряду. При цьому жоден із депутатів не проголосував проти.

Майже всі міністри попереднього Кабінету міністрів повернулися на свої посади. Лиш Тею Цулукіані на посаді глави Міністерства юстиції змінив її заступник Гоча Лорткіпанідзе.

Нагадаємо, що у Грузії 31 жовтня відбулися парламентські вибори. Вони проходили за змішаною системою: 120 депутатів обиралися за пропорційною системою, а 30 - за мажоритарною.

Читайте також

У боротьбі за 150 депутатських місць брали участь 48 партій і два політичні блоки. Після підрахунку бюлетенів з усіх ділянок керівна партія "Грузинська мрія - Демократична Грузія" набрала 48,15% голосів. Частина опозиційних партій вважає ці голоси нелегітимними через фальсифікацію.

Друге місце посіло опозиційне об'єднання "Сила в єдності", до складу якої входить партія "Єдиний національний рух "Михайла Саакашвілі, набрало 27,14% голосів.

У столиці Грузії Тбілісі відбулись багатотисячні протести опозиційних партій і їх прихильників, які вимагали від влади призначити нові парламентські вибори.

11 грудня у Грузії уряд чинного прем'єр-міністра Георгія Гахарії автоматично пішов у відставку після того, як відбулось визнання повноважень парламенту десятого скликання. Парламент обрав Гахарію знову обійняти посаду прем'єра.

1