Прем'єр Великої Британії потрапив у скандал через "карантинну" вечірку

Громадськість закликає Джонсона піти у відставку
Прем'єр Великої Британії потрапив у скандал через "карантинну" вечірку
Борис Джонсон (фото: Associated Press)
12 Січня 2022, 05:00
читать на русском

У Великій Британії стався скандал навколо прем'єр-міністра країни Бориса Джонсона через вечірку, організовану влітку позаминулого року. Усі британські газети вийшли зі схожими заголовками - про випивку, фарс, закликами до Джонсона піти у відставку.

Про це повідомляє ТСН.ua.

Зазначається, що 6 липня 2020 року Джонсона разом зі співробітниками сфотографували на терасі резиденції. Тоді по всій країні було запроваджено надзвичайно жорсткий карантин, а британці застерігали від зібрань. Громадянам дозволялося гуляти лише у двох.

Сотня працівників уряду дістали листа з такими словами: "Привіт усі, ми пережили надзвичайно важкий період, тож скористаймось хорошою погодою і зберемося на соціально дистанційований коктейль в саду Даунінг-стріт 10 цього вечора. Приходьте з шостої. Випивку несіть свою".

Сам Борис Джонсон уникає спілкування з пресою, а на присвячене йому засідання парламенту не прийшов. Його виправдання - розпочате поліцією розслідування всього інциденту, в яке прем'єр начебто не хоче втручатися.

Лондонці, усі британці чекають від прем'єра та його оточення високих стандартів. Вони повинні задавати планку, а не ламати правила, - обурився мер Лондона Садік Хан.

Наразі в Британії падає економіка, а ціни рекордно зросли. При цьому преса, яка раніше підтримувала Джонсона, перестала схвалювати прем'єра. Тому вечірка в час, коли законослухняні британці навіть поховати родичів належним чином не могли, може поставити хрест на кар'єрі Джонсона.

Нагадаємо, що прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон таємно одружився з 33-річною Керрі Саймондс. Його обраниця молодша на 23 роки. Церемонію провели у Вестмінстерському соборі 29 травня.

Читайте також