Президент Індонезії зробив щеплення китайською вакциною Sinovac

Масова вакцинація населення в країні розпочнеться у найближчі місяці
Президент Індонезії зробив щеплення китайською вакциною Sinovac
Джоко Відодо (фото: facebook.com Jokowi)
13 Січня 2021, 14:36
читать на русском

Сьогодні, 13 січня, президент Індонезії Джоко Відодо отримав першу дозу китайської вакцини від коронавірусу компанії Sinovac Biotech.

Про це повідомляє Associated Press.

Вакцинувалися також високопоставлені представники міністерства оборони Індонезії, поліції та служб охорони здоров'я, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що безкоштовна масова вакцинація населення в Індонезії розпочнеться у найближчі місяці. Першими щеплення отримають медичні працівники, держслужбовці та інші особи з групи ризику.

Читайте також

До того ж президент опублікував на своїй сторінці в Facebook відео вакцинації:

Нагадаємо, що 11 січня Агентство з контролю за харчовими продуктами і ліками Індонезії видало дозвіл на екстрене використання вакцини компанії Sinovac. Індонезія стала першою після Китаю країною, що видала дозвіл.

11 січня вакцина від коронавірусу Sinovac Biotech показала ефективність 78% проти коронавірусу на пізніх стадіях випробувань в Бразилії, яку нещодавно придбала Україна.

А 12 січня науковці з бразильського інституту "Бутантан" довели, що ефективність вакцини від коронавірусної хвороби COVID-19 виробництва китайської компанії Sinovac становить лише 50,38%.

Станом на 6 січня понад 30 країн почали вакцинацію від коронавірусу. Щеплення роблять людям з груп високого ризику.

1