Президент: Конституційний суд став синонімом недовіри

Зеленський вважає, що на часі реформа КСУ
Президент: Конституційний суд став синонімом недовіри
Виступ президента на Форумі “Україна 30” Фото: Офіс президента
1 Березня 2021, 11:42
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський вважає, що в Україні настала необхідність реформувати Конституційний суд України.

Про це він заявив під час Всеукраїнського форуму "Україна 30. Розвиток правосуддя" у Києві.

На жаль, цей орган став синонімом недовіри, і сьогодні вже йдеться не про її відновлення, а про фактично побудову цієї довіри з нуля. Формат, у якому має працювати КСУ, – це прозорий добір суддів, доброчесність, етика, чіткі процедури та порядок ухвалення рішень, – сказав президент.

Читайте також

Він нагадав, що для пошуку шляхів розв’язання вищевказаних питань він утворив Комісію з питань правової реформи.

Це експертна, неполітизована платформа для підготовки стратегічної візії – тобто комплексу законодавчих змін, що усунуть недоліки та дадуть відповідь на питання, яку судову систему матиме Україна через кілька років та за яких умов ми досягнемо міжнародних стандартів здійснення правосуддя, – повідомив Зеленський.

Нагадаємо, 29 грудня президент України Володимир Зеленський (досьє Володимира Зеленського) підписав указ про відсторонення голови Конституційного суду України Олександра Тупицького від посади судді КСУ строком на два місяці. Наприкінці лютого він подовжив свій указ ще на один місяць.

1