Президент підписав низку законів щодо захисту українців, які мають борги

Документи стосуються тих, хто взяв кредит в іноземній валюті
Президент підписав низку законів щодо захисту українців, які мають борги
Гроші, долари (фото: Pexels)
21 Квітня 2021, 22:03
читать на русском

Президент України Володимир Зеленський підписав низку законів щодо захисту українців, які мають борги за кредитами в іноземній валюті.

Про це повідомила пресслужба Офісу президента.

21 квітня Зеленський підписав закон, який спрощує процедуру банкрутства для валютних позичальників.

А саме: закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реструктуризації зобов’язань за кредитами в іноземній валюті та адаптації процедур неплатоспроможності фізичних осіб" № 1382-IX, який Верховна Рада підтримала 13 квітня.

Крім того, президент підписав закон України "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо реструктуризації зобов’язань за кредитами в іноземній валюті та адаптації процедур неплатоспроможності фізичних осіб» № 1383-IX, який парламент ухвалив також 13 квітня.

Цей документ усуває податкове навантаження на громадян, що виникало б у зв’язку з проведенням реструктуризації валютних кредитів.

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо споживчих кредитів, наданих в іноземній валюті" № 1381-IX, який Верховна Рада ухвалила 13 квітня 2021 року.

Документ має захистити тих, хто взяв кредити в іноземній валюті, але не зміг своєчасно здійснювати платежі за цими кредитами, серед іншого, через збройну агресію проти України.

Читайте також

1