Президент УАФ вилетів до Рима на переговори стосовно форми українців

Андрій Павелко наполягатиме на дизайні, розробленому українцями
Президент УАФ вилетів до Рима на переговори стосовно форми українців
Андрій Павелко (Фото: Фейсбук)
10 Червня 2021, 16:50
читать на русском

Президент Української асоціації футболу Андрій Павелко вилетів до Риму на переговори з УЄФА щодо дизайну форми українських спортсменів, з якої вимагають забрати гасло "Героям слава".

Про це сам Павелко повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

Павелко розповів, що вчора ввечері українці отримали лист від УЄФА щодо нових рішень, які були прийняті стосовно форми національної збірної з футболу.

Зранку, я терміново вилетів у Рим, де перебуваю зараз і де тривають наші перемовини з представниками УЄФА, - написав Павелко.

Президент футбольної асоціації підтвердив. що дизайн нашої форми був попередньо погоджений до кожної літери і з гаслом “Героям слава!”.

Це гасло вже давно є традиційним привітанням для наших вболівальників на всіх стадіонах і на всіх матчах національної збірної України! Воно футбольне і саме тому було затверджене УЄФА. Кілька днів тому це підтвердив і офіційний коментар європейського футбольного союзу щодо нового дизайну форми нашої збірної, - наголосив Павелко.

Чиновник наголосив, що УАФ завжди поважала міжнародні спортивні принципи і слідувала правилам, якими у своїй роботі керуються найвищі футбольні органи.

Нагадаємо, Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА), на вимогу Росії, переглянула дизайн форми української збірної і вимагає прибрати звідти напис "Героям слава!", оскільки, на їхню думку, у поєднанні з гаслом "Слава Україні!" він є політичним і "має історичний і мілітаристський підтекст".

Читайте також

1