Президент Зеленський не заслужив на повагу, що наочно продемонстрував Лерос - експерт

"Фак" президенту – це просто зовнішній прояв конфлікту
Ексклюзив
Президент Зеленський не заслужив на повагу, що наочно продемонстрував Лерос - експерт
Гео Лерос Фото: УНІАН
25 Листопада 2021, 10:27
читать на русском

Позафракційний депутат Гео Лерос під час виступу з трибуни Верховної Ради назвав президента "головним зрадником" і показав йому, як згодом скажуть правоохоронці, "непристойний жест".  Монобільшість була не в захваті – і чи не одразу звернулася до регламентного комітету Ради з вимогою оцінити та винести рішення щодо такої поведінки. І там оцінили: рекомендували усунути Лероса від участі у п’яти засіданнях Ради.

Про це йдеться у матеріалі Парламент.UA.

"Фак" президенту – це просто зовнішній прояв конфлікту, який показує його глибину. Звісно, це було неприємно для президента, але це точно не було злочином. Жоден президент не заслуговує на повагу лише за факт свого президентства – він має її заслужити своїми діями. Президент Зеленський не заслужив на повагу, що наочно продемонстрував його колишній однопартієць", – вважає голова громадської організації "Асоціація Політичних Наук" Дмитро Сінченко.

Натомість політолог Микола Спірідонов висловив нам думку, що показувати середній палець голові держави як інституції не бажано. Каже, що Офіс президента має на це реагувати. Експерт переконаний, що закордонні партнери можуть або негативно оцінити факт жесту президенту, або сказати, що це – демократія.

Нагадаємо,  4 листопада позафракційний народний депутат Гео Лерос з-за трибуни у Верховній Раді назвав президента Володимира Зеленського зрадником і показав йому середній палець. 11 листопада Леросу повідомили про підозру за хуліганство в сесійній залі Верховної Ради України. Через сім днів Печерський суд обрав запобіжний захід нардепу у вигляді особистого зобов'язання на два місяці.

Читайте також

1