Президент Зеленський приїхав до Харкова (фото, відео)

Глава держави оглянув позиції українських вояків на Харківщині
Головне
Президент Зеленський приїхав до Харкова (фото, відео)
Фото: Володимир Зеленський Фейсбук
29 Травня 2022, 15:26
читать на русском
Президент України Володимир Зеленський разом з главою ОП Андрієм Єрмаком та його заступником Кирилом Тимошенком перебувають у Харківській області.
Про це президент написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

Під головуванням Президента України Володимира Зеленського відбулася робоча нарада щодо ситуації в Харківській області та місті Харкові.

Глава держави заслухав доповіді начальника Харківської обласної військової адміністрації Олега Синєгубова, міського голови Харкова Ігоря Терехова, військового командування та керівництва правоохоронних органів регіону.

Голова Харківської ОВА поінформував Президента, що наразі 31% території області тимчасово окуповано, 5% було звільнено від російських загарбників.

Ми ще не можемо повністю обстежити деякі звільнені населені пункти, оскільки там тривають обстріли, провести повноцінне розмінування й розпочати відновлення критичної інфраструктури. Де ми можемо робити це дистанційно – ми це робимо, – зазначив Олег Синєгубов.

За його словами, дії російської армії спричинили руйнування 2229 багатоповерхових будинків, з яких 225 зруйновані повністю. У Харкові найбільших пошкоджень та руйнувань зазнали північні та східні мікрорайони міста – 30,2% від загального житлового фонду.

У межах робочої поїздки Володимир Зеленський серед іншого оглянув зруйновані житлові будинки в Салтівському районі Харкова.

2229 зруйнованих будинків у Харкові та області. Усе відновимо, відбудуємо, наповнимо життям. У Харкові та в усіх інших містах і селах, куди прийшло зло, — поділився враженнями президент.

Зеленський також відвідав передові позиції українських військових. Глава держави ознайомився з оперативною обстановкою в зоні відповідальності підрозділів.

Глава держави вручив військовослужбовцям державні нагороди та цінні подарунки й поспілкувався із захисниками України.

Харківщина. Передові позиції наших військових. Відчуваю безмежну гордість за наших захисників. Щодня, ризикуючи своїм життям, вони виборюють свободу для України. Дякую кожному з вас за службу! Ви ризикуєте своїм життям заради всіх нас і нашої держави. Дякую вам за захист незалежності України. Бережіть себе! – написав президент.

Нагадаємо, Харківська обласна прокуратура продовжує фіксувати злочини російських окупантів, які вони вчинили в Україні. Майже щодня звільняються нові населені пункти, після чого можна дізнатись про звірство росіян та шкоду для інфраструктури та людей.

1