Призначення Шкарлета хочуть визнати незаконним

Нардепи від "Євросолідарності" вимагатимуть переголосування за кандидатуру міністра освіти
Призначення Шкарлета хочуть визнати незаконним
Сергій Шкарлет (фото: УНІАН)
17 Грудня 2020, 21:43
читать на русском

Народні депутати від партії "Європейська солідарність" вимагатимуть на завтрашньому засіданні Верховної Ради переголосування за кандидатуру міністра освіти Сергія Шкарлета.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп від "ЄС" Володимир Ар`єв.

За словами Ар`єва під час голосування за Шкарлета двоє нардепів від "ОПЗЖ", Суркіс і Медведчук (досьє Віктора Медведчука), були відсутні в залі, тоді як їхні голоси зараховано. У фракції "ЄС" зафіксували цей факт і зазначили, що без голосів цих двох нардепів, за яких очевидно хтось кнопкодавив, Шкарлет отримав 224 голоси, чого є недостатнім для призначення.

Шкарлет - нелегітимний міністр! Незаконно оголошений. Бо двоє депутатів з ОПЗЖ - Медведчук і Суркіс, які "проголосували" за його призначення, були фізично відсутні в залі Верховної Ради в момент голосування. Все зафіксовано. Завтра будемо вимагати переголосування, як передбачає регламент. От і подивимось, чи толерує кнопкодавство Дмитро Разумков (досьє Дмитра Разумкова). Зазначені голоси є вирішальними, бо Шкарлета протягнули на мінімальній межі у 226 голосів, - розповів Ар`єв.

Нардеп також додав, що  якщо переголосування не буде, він, як колишній голова комітету ПАРЄ з питань культури, освіти, науки і медіа, закликатиме всю освітянську і наукову спільноту не визнавати Шкарлета (досьє Сергія Шкарлета) міністром і всіляко протидіяти самозванцю.

Читайте також

Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада України проголосувала за призначення Сергія Шкарлета міністром освіти і науки України. За призначення Шкарлета у залі вдалося зібрати рівно 226 голосів нардепів. Поки він після голосування зачитував присягу, йому кричали із зали "Ганьба!"

Про скандали у Міністерстві освіти та про його нинішнього очільника Сергія Шкарлета читайте у нашому матеріаліПолітичний хамелеон, плагіатор і майже європеєць: усе про скандали міністра Шкарлета.