Професіоналів навколо президента не залишилося - Буймістер

Депутатка стверджує, що президенту не докладають про реальні проблеми
Ексклюзив
Професіоналів навколо президента не залишилося - Буймістер
Людмила Буймістер і Володимир Зеленський (Фото: facebook.com/milabst)
25 Жовтня 2021, 16:57
читать на русском

Народна депутатка Людмила Буймістер, яку виключили з фракції "Слуга народу", розповіла про те, як голова парламентської фракції СН Давид Арахамія обмежує спілкування депутатів з президентом.

В ексклюзивному інтерв'ю для Парламент.UA вона заявила, що перед виключенням з фракції намагалася поспілкуватися із Зеленським, але так і не змогла.

Дуже коротко ми з ним спілкувалися в Трускавці. Я йому тоді сказала: давайте прийду і поясню, чому займаю таку позицію і не голосую за ваші ініціативи. Справа ж у тому, що я не просто не голосую - по кожному проєкту у мене є пропозиції. Або правки, або в принципі альтернативна пропозиція розв'язання проблеми. Але це не поясниш за дві хвилини. А зараз Арахамія не надто прагне мене підпускати до президента. Зараз же найголовніший з енергетики у фракції вже навіть не Герус, а Арахамія. Тепер він розповідає, що робити з газовою кризою, - розповіла Буймістер.

З приводу того, чому в СН тягнули з виключенням її з партії, депутатка сказала:

Ми ж йшли в партію президента. І я вважаю, що таке рішення повинен був ухвалити президент. До речі, коли ми з ним спілкувалися в Трускавці, він, виявилося, ні сном ні духом не відав, що Арахамія збирається виключати мене з фракції. Для мене це ще один доказ того, про що всі навколо говорять: навколо Зеленського створена якась мильна бульбашка, збудована його оточенням, яке не доносить до нього всю інформацію.

За її словами, Арахамія навіть не радиться з експертами з тих питань, у яких він не профі.

Я знаю всіх експертів енергетичної галузі. Ніхто з них з Арахамією не працює. На жаль, я бачу, що професіоналів навколо президента не залишилося. Або хоча б людей, які хоч якось розуміють ризики. Або ж вони не хочуть про це говорити. Мовляв, навіщо ми будемо тими, хто приносить погані новини? Причому я це чую в урядових кабінетах, - розповіла депутатка.

Нагадаємо, раніше глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прокоментував ситуацію щодо своєї колеги Людмили Буймістер, яка не проголосувала за закон про олігархів.

Він вважає, що депутатка має "абсолютно опозиційну риторику".

Читайте також

Співавтори: Інна Боровик
1