"Голосує поза рішення фракції": Арахамія розповів про можливе виключення Буймістер зі "слуг"

Глава фракції чекає одностайного рішення від нардепів
Головне
"Голосує поза рішення фракції": Арахамія розповів про можливе виключення Буймістер зі "слуг"
Людмила Буймістер Фото: УНІАН
18 Жовтня 2021, 21:57
читать на русском

Глава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія прокоментував ситуацію щодо своєї колеги Людмили Буймістер, яка не проголосувала за закон про олігархів.

Про це повідомляє PavlovskyNEWS, Арахамія чекає одностайного рішення від нардепів щодо виключення Буймістер.

Я думаю, що пані Буймістер просто намагається зараз хоча б якось виправити своє позафракційну і непартійну поведінку. Ми ж жартома дали їй нагороду "червону кнопку" за те, що вона голосує поза рішення фракції. До того ж у неї абсолютно опозиційна риторика, - наголосив він.

Водночас Арахамія анонсував, що 19 жовтня глава партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко після 12:00 вийде до журналістів у новому амплуа першого віцеспікера.

За словами нардепа, голосів за його призначення має вистачити, оскільки у "слуг" немає людей, які не підтримати Корнієнка.

Нагадаємо, у липні народна депутатка Людмила Буймістер, яка єдина зі всієї фракції "Слуг народу" не проголосувала за законопроєкт про олігархів, повідомила про те, що готова за власним бажанням вийти з лав фракції.

Людмила Буймістер була обрана не за партійним списком, а за мажоритарним округом (№223), тож не втратить мандат у разі виключення з фракції. Тоді ж вона повідомила, що за неголосування фракція до неї не зверталася із пропозицією залишити лави "Слуг народу".

Читайте також