В Україні часто фальсифікують продукти, які мають попит і які легко підробити. Зокрема, сюди можна віднести мед, молочні сировини та імпортний алкоголь - бренді, віскі, ром.
Про це розповіла професорка кафедри товарознавства, управління безпекою та якістю Київського національного торговельно-економічного університету Олена Сидоренко в інтерв'ю Парламент.UA.
Фальсифікують мед, бо щоб отримати справжній, потрібно прикласти багато зусиль. Простіше "нахімічити" з цукром, і продати цю суміш як мед. Знову ж таки, в цьому випадку ціна може бути маркером якості. Справжній мед не може коштувати дешево, - сказала вона.
За її словами, часто фальсифікують ще оливкову олію, вершкове масло, молочну продукцію та алкоголь.
Молочна продукція активно фальсифікується, тому що в Україні недостатньо молочної сировини – понад 70 % молока приймається від населення. З алкогольних напоїв традиційно фальсифікують імпортні - бренді, віскі, ром, - додала професорка.
Сидоренко не рекомендує купляти:
- безалкогольні газовані напої - за останні п’ять років нічого натурального в них не залишилося;
- ковбасні вироби, бо при їхньому виробництві використовують ММО, токсичні консерванти;
- штучні аналоги харчових продуктів – сирний продукт, молоковмісний продукт, м'ясовмісний продукт.
Нагадаємо, що професорка також розповіла, чи забезпечить Україна якісними продуктами населення.
Читайте також