Професорка назвала продукти, які найчастіше фальсифікують в Україні

Молочна продукція активно фальсифікується в нашій країні
Ексклюзив
Професорка назвала продукти, які найчастіше фальсифікують в Україні
Продукти у супермаркеті Фото: Pexels
14 Жовтня 2021, 14:49
читать на русском

В Україні часто фальсифікують продукти, які мають попит і які легко підробити. Зокрема, сюди можна віднести мед, молочні сировини та імпортний алкоголь - бренді, віскі, ром.

Про це розповіла професорка кафедри товарознавства, управління безпекою та якістю Київського національного торговельно-економічного університету Олена Сидоренко в інтерв'ю Парламент.UA.

Фальсифікують мед, бо щоб отримати справжній, потрібно прикласти багато зусиль. Простіше "нахімічити" з цукром, і продати цю суміш як мед. Знову ж таки, в цьому випадку ціна може бути маркером якості. Справжній мед не може коштувати дешево, - сказала вона.

За її словами, часто фальсифікують ще оливкову олію, вершкове масло, молочну продукцію та алкоголь.

Молочна продукція активно фальсифікується, тому що в Україні недостатньо молочної сировини – понад 70 % молока приймається від населення. З алкогольних напоїв традиційно фальсифікують імпортні -  бренді, віскі, ром, - додала професорка.

Сидоренко не рекомендує купляти:

  • безалкогольні газовані напої - за останні п’ять років нічого натурального в них не залишилося;
  • ковбасні вироби, бо при їхньому виробництві використовують ММО, токсичні консерванти;
  •  штучні аналоги харчових продуктів – сирний продукт, молоковмісний продукт, м'ясовмісний продукт.