Прокуратура не зможе заарештувати майно "слуги" Кузьміних

Злочин, який інкримінують нардепу, не передбачає конфіскації майна
Прокуратура не зможе заарештувати майно "слуги" Кузьміних
Сергій Кузьміних Фото з Facebook
14 Лютого 2022, 20:18
читать на русском

Прокуратура не зможе заарештувати майно підозрюваного у хабарництві депутата Верховної Ради Сергія Кузьміних (фракція "Слуга народу").

Про це Українським Новинам повідомив представник Офісу генпрокурора.

"На його майно не може бути накладено арешт", - повідомив він.

Представник Офісу розповів, що злочин, який інкримінується Кузьміних, не передбачає конфіскації, тому й клопотання до суду про накладення арешту на його майно не вдавалося.

При цьому, за словами співрозмовника агентства, арешт може бути накладений лише на майно, яке вилучено під час обшуку під час документування злочину.

Підозрюваному в отриманні 558 тис. гривень хабаря депутату Кузьміних загрожує покарання у вигляді штрафу від 34 тис. до 93,5 тис. гривень або позбавлення волі на строк від 2 до 5 років.

Депутат підозрюється у скоєнні злочину за частиною 2 статті 369 Кримінального кодексу (прийняття пропозиції, обіцянки або отримання неправомірної вигоди для себе чи третьої особи за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави чи місцевого самоврядування, або пропозицію або обіцянку вплинути на надання такої вигоди).

Нагадаємо,  28 січня прокурори САП та детективи НАБУ затримали "на гарячому" народного депутата від фракції "Слуга народу" Сергія Кузьміних. Той саме отримував майже 600 тисяч гривень хабаря за укладання "потрібних" контрактів для закупівлі обладнання в одну з Житомирських лікарень.

Читайте також

1