Поїхав за паспортом у Житомир: суд у справі депутата Кузьміних знову відклали

Для підтвердження особистості депутат поїхав шукати документи
Поїхав за паспортом у Житомир: суд у справі депутата Кузьміних знову відклали
Сергій Кузьміних Фото з Facebook
8 Лютого 2022, 13:03
читать на русском

Суд у Києві 8 лютого вдруге не зміг обрати запобіжний захід народному депутату Сергію Кузьміних, якого звинувачують в отриманні 600 тисяч грн хабаря.

Під час судового засідання з обрання запобіжного заходу нардепу виявилося, що Кузьміних не явився на слухання справи, оскільки поїхав до Житомира за паспортом.

У своєму Фейсбуці Кузьміних написав, що приїхав до житомирського Апеляційному суді та намагається зв'язатися з київським судом у форматі відеоконференції.

Для уникнення маніпуляцій та різних домислів, офіційно повідомляю, що я зараз перебуваю в Житомирському Апеляційному суді і намагаюся вийти у форматі відеоконференції. Щоб не було знову провокацій, які були раніше з розшуком, наголошую - я не ховався і не збираюся ховатись, - написав депутат.

Адвокатка нардепа Лариса Криворучко заявила, що Кузьміних не встиг повернутися з Житомира на засідання суду у Києві, бо "відстань між Києвом та Житомиром велика".

Після цього суддя оголосив перерву для ознайомлення з клопотанням захисту щодо можливості участі Кузьміних у засіданні через відеозв'язок. Після перерви суддя відхилив клопотання адвокатки про проведення засідання у режимі відеоконференції між ВАКС і Житомирським апеляційним судом.

Також суддя оголосив, що засідання можна перенести на 16 годину і попередив адвокатку на необхідності особистої присутності Кузьміних на судовому процесі.

Нагадаємо,  28 січня прокурори САП та детективи НАБУ затримали "на гарячому" народного депутата від фракції "Слуга народу" Сергія Кузьміних. Той саме отримував майже 600 тисяч гривень хабаря за укладання "потрібних" контрактів для закупівлі обладнання в одну з Житомирських лікарень.

31 січня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру. Водночас у НАБУ заявили, що Кузьміних проігнорував три повістки про виклики до правоохоронних органів.

3 лютого 2022 року Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук народного депутата Кузьміних. 4 лютого нардеп вийшов на зв'язок та спростував заяву НАБУ про переховування.

Вранці 7 лютого НАБУ та САП затримала народного депутата Сергія Кузьміних. Цього ж дня суддя Печерського суду не змогла розпочати розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу, оскільки неможливо було юридично встановити особу нардепа Сергія Кузьміних.

Читайте також

1