Довго шукали, знайшли і відпустили: нардепу Кузьміних не змогли обрати запобіжний захід (відео)

У нардепа не було з собою паспорта, а отже в суді не змогли юридично встановити його особу
Головне
Довго шукали, знайшли і відпустили: нардепу Кузьміних не змогли обрати запобіжний захід (відео)
Сергій Кузьміних / Фото з Facebook
7 Лютого 2022, 19:15
читать на русском

Суддя Печерського суду не змогла розпочати розгляд клопотання про обрання запобіжного заходу, оскільки неможливо було юридично встановити особу нардепа Сергія Кузьміних.

Про це повідомляє канал Pavlovsky News.

Повідомляється, що прокуратура САП надала суду лише посвідчення народного депутата Кузьміних, яке не потрапляє до переліку документів, передбачених законом.

Тому суддя оголосила перерву до завтра. Початок засідання о 9.45.

Я точно доводитиму свою невинність, - заявив після завершення судового засідання нардеп Сергій Кузьміних. Він вважає, що це була "підстава" і пов'язує цю справу з його боротьбою з "місцевими царьками" та з різними махінаціями на Житомирщині.

Після цього Кузьміних вільно покинув будівлю суду. На виході йому намагалися вручити повістку про завтрашнє судове засідання, але нардеп її не взяв.

Нагадаємо,  28 січня прокурори САП та детективи НАБУ затримали "на гарячому" народного депутата від фракції "Слуга народу" Сергія Кузьміних. Той саме отримував майже 600 тисяч гривень хабаря за укладання "потрібних" контрактів для закупівлі обладнання в одну з Житомирських лікарень.

31 січня генеральна прокурорка Ірина Венедіктова підписала повідомлення про підозру. Водночас у НАБУ заявили, що Кузьміних проігнорував три повістки про виклики до правоохоронних органів.

3 лютого 2022 року Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук народного депутата Кузьміних. 4 лютого нардеп вийшов на зв'язок та спростував заяву НАБУ про переховування.

Вранці 7 лютого НАБУ та САП затримала народного депутата Сергія Кузьміних.

Читайте також

1