Прокурор Харківщини Фільчаков виступає за збільшення розміру застави для підозрюваних у ДТП

Він виступає за криміналізацію скоєння ДТП у стані алкогольного сп'яніння
Важливо
Прокурор Харківщини Фільчаков виступає за збільшення розміру застави для підозрюваних у ДТП
Прокурор Харківської області Олександр Фільчаков (Фото: Харківська обласна прокуратура)
22 Листопада 2021, 19:26
читать на русском

Керівник Харківської обласної прокуратури Олександр Фільчаков виступає за збільшення розміру застави для підозрюваних у дорожньо-транспортних пригодах.

Про це повідомили в Interfax-Україна.

Пропоную на законодавчому рівні розглянути кілька важливих питань. По-перше, повернути кримінальну відповідальність за керування транспортним засобом у стані алкогольного сп’яніння, вчинене повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення. По-друге, внести зміни до ст.286-1 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами в стані сп’яніння – ІФ) КК України, - сказав Олександр Фільчаков.

Також він виступає за криміналізацію скоєння ДТП у стані алкогольного сп'яніння та за передбачення кримінальної відповідальності для водіїв, які керують авто після того, як суд позбавив їх такого права.

За словами Фільчакова, відмова водія проходити огляд на стан алкогольного або наркотичного сп'яніння слід прирівняти до перебування у такому стані.

Фільчаков додав, що потрібно обмежити застосування умовно-дострокового звільнення від відбування покарання для осіб, засуджених за скоєння ДТП, у яких загинули двоє та більше осіб, а також збільшити суму застави для підозрюваних у ДТП.

Нагадаємо, водій позашляховика Toyota, який збив двох дітей на пішохідному переході у Харкові, перед тим, як сісти за кермо, вживав наркотики.

Читайте також

1