Протест під КСУ: активісти закидали будівлю димовими шашками - фото

Протестувальники прийшли під стіни КСУ з плакатами "корупційному суд України", "Суддів КСУ за ґрати"
Протест під КСУ: активісти закидали будівлю димовими шашками - фото
Протест під КСУ (фото: РБК-Україна)
30 Жовтня 2020, 11:11
читать на русском

У Києві під Конституційним Судом проходить акція на знак протесту проти скасування антикорупційної реформи. Організаторами акції виступили антикорупційні активісти, які закидали будівлю димовими шашками.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Активісти виступають проти недавніх рішень КСУ, які скасовують низку антикорупційних норм, - йдеться у повідомленні.

Протестувальники прийшли під стіни КСУ з плакатами "корупційному суд України", "Суддів КСУ за ґрати".

Також демонстранти запалили фаєри та закидали будівлю димовими шашками.

Активісти також символічно принесли під КСУ для суддів, які голосували за таке рішення, валізи та спільний квиток до Ростова. Зокрема, плакат у вигляді символічного квитка наклеєний на металеву огорожу перед судом із зображенням експрезидента Віктора Януковича і даними як на посадочному документі на потяг "Київ-Ростов".

Читайте також

Всі зв'язки з РФ суддів КСУ і людей, які їх контролюють, мають бути зупинені кримінальними розслідуваннями і кримінальними покараннями. Тоді буде справді очищення суду. А після очищення КСУ парламент, де у президента є більшість, під контролем всієї України має прийняти закон, за яким в КСУ можуть потрапляти лише справжні конституціоналісти, люди з кришталевою репутацією, люди з розумінням, що таке Конституція і що вони слугують лише українському суспільству, - зазначили організатори виданню Укрінформ.

На акції також присутні активісти Катерина Бутко, Сергій Стерненко, голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін та інші.

Організатори - Центр протидії корупції, Автомайдан, Фундація DEJURE, Рух опору капітуляції.

Нагадаємо, що 27 жовтня стало відомо, що Велика палата Конституційного суду України визнала незаконною статтю 366-1 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за неправдиве декларування.

Вранці на львівській ратуші вивісили банер з карикатурою на суддів Конституційного суду України та гаслом “Конституційний суд на службі у корупціонерів”.