Протести під ОП: Філімонова відправили під домашній арешт (фото, відео)

До Філімонова вирішили не застосовувати електронний браслет
Протести під ОП: Філімонова відправили під домашній арешт (фото, відео)
Філімонов отримав домашній арешт (Фото: Твіттер)
1 Квітня 2021, 20:26
читать на русском

Суддя Печерського суду Крістіна Константінова відправила підозрюваного в хуліганстві і нанесенні тілесних ушкоджень поліціянтам 20 березня на Банковій Сергія Філімонова під цілодобовий домашній арешт.

Про це повідомили на сторінці юридичної компанії Міллер у Фейсбуці адвокати підозрюваного.

Адвокати зокрема розповіли, що суддя Константінова відмовилася допитувати свідка по справі Філімонова нардепа Ярослава Юрчишина. Останній уже перебував у приміщенні суду та готовий був засвідчити реальні дії Філімонова під час акції.

Константінова вирішила, що допит затягуватиме розгляд справи. У цьому контексті нагадаємо, що запобіжний захід нашому Клієнту в цьому ж суді не розглядався вже тиждень з причин неявки самого судді, - зазначили адвокати.

Після суду Філімонов прокоментував свій домашній арешт.

Сьогодні професійне свято нашого президента, я отримав 2 місяці домашнього арешту через фаєри біля" шапітолія". Тільки зараз дізнався, що фаєр став зброєю для нанесення тілесних ушкоджень, тим більше коли ці пошкодження нікому не були нанесені, - заявив з ґанку суду Філімонов, коментуючи рішення.

Очевидці події розповідають, що після слів Філімонова його прихильники запалили десяток фаєрів, після чого розійшлися.

Суддя Константінова також відмовила в клопотанні адвокатів про допит свідків і по справі іншого підозрюваного у хуліганстві під ОП Олексія Білковського. Зокрема, відмовилась допитувати дружину підозрюваного з підстав, що вона може бути зацікавлена давати позитивну характеристику своєму чоловікові. При цьому свідчення поліціянтів суддя визнала допустимим доказом і не вважала, що вони зацікавлені давати свідчення проти мітингувальників.

Зазначимо, що проти допиту дружини нашого Клієнта не заперечував навіть прокурор. У зв’язку із відвертою упередженістю судді ми заявили відвід у справі Олексія Білковського. Розгляд цієї заяви, а також суд щодо обрання запобіжного заходу по цій справі, відбудеться завтра, 2 квітня, - анонсували адвокати.


Контекст. 20 березня під стінами Офісу президента на вулиці Банковій у Києві відбулася чергова акція протесту у підтримку засудженого активіста Сергія Стерненка. Протестувальники побили вікна та двері будівлі ОП, закинули усередину димову шашку та фаєри.

Читайте також

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко відреагував на суботню акцію протесту під будівлею Офісу президента. За його словами, "план провокаторів по кровопролиттю в центрі Києва був зірваний". Геращенко назвав акцію протесту "вакханалією брутального, замовного насильства".

Про подробиці судових справ активістів читайте у матеріалі Парламент.UA: За що судять учасників акції під ОП: реакція правової держави чи тиск на протестний рух.

1