Путін на Україні не зупиниться: Джонсон назвав наступну ціль агресора

Якщо вторгнення піде за його планом, путін піде далі
Путін на Україні не зупиниться: Джонсон назвав наступну ціль агресора
борис Джонсон виступає в парламенті (фото: the Guardian)
20 Березня 2022, 22:06
читать на русском

Прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон наголосив на небезпеці, яка чекає Східну Європу у разі програшу України у війні з росією. Оскільки з новою силою залякуватиме інші країни.

Про це Джонсон сказав під час виступу на з'їзді Консервативної партії, передає УНІАН.

За його словами, президент росії владімір путін зважився на вторгнення в Україну, побоюючись, що його сусідом стане Вільна демократична країна. Водночас російський диктатор і сам не вірить у те, що Україна збирається приєднатися до НАТО, або в "напівмістичну балаканину про походження російського народу".

Якщо вторгнення піде за його планом, Путін не зупиниться на Україні. Кінець Свободи України означатиме зникнення будь-якої надії на свободу в Грузії, а потім у Молдові - це означатиме початок нового століття залякування по всій Східній Європі від Балтійського до Чорного моря, - пояснив Джонсон.

Крім цього, прем'єр вважає, що Велика Британія повинна зробити "необхідні сміливі кроки, щоб покласти край залежності від російської нафти та газу".

Також Джонсон звинуватив Путіна в "підпільній торгівлі, що підживлює і створює залежність" від енергоресурсів рф.

Нагадаємо, що президент росії владімір путін може розглядати Молдову як наступну ціль після України через наполегливий та несподіваний опір українців. Таку думку висловили іноземні аналітики.

Читайте також

1