Путін прийняв запрошення Байдена на Кліматичний саміт

Очікується, що російський президент виступить з промовою про налагодження міжнародного співробітництва у сфері екології
Путін прийняв запрошення Байдена на Кліматичний саміт
Джо Байден (Фото: Твітер)
20 Квітня 2021, 14:57
читать на русском

Президент Росії Володимир Путін погодився виступити на кліматичному саміті, який організовує адміністрація президента США Джо Байдена.

Про це повідомили у пресслужбі Кремля.

Байден запросив Путіна та ще близько 40 світових лідерів на перші великі перемовини його адміністрації щодо питань глобального клімату. Його запланували провести онлайн 22-23 квітня. Виступ Путіна запланований на 22 квітня.

Володимир Путін викладе підходи Росії в контексті налагодження широкого міжнародного співробітництва, спрямованого на подолання негативних наслідків глобальної зміни клімату, — йдеться у повідомленні.

Американська влада розраховує, що ці перемовини допоможуть сформувати, прискорити і поглибити глобальні зусилля зі скорочення викидів і зменшення забруднення атмосфери від спалювання викопного палива.

Проведення відповідного саміту було однією з передвиборчих обіцянок Байдена.

Читайте також

Нагадаємо, 17 березня президент США Джозеф Байден в інтерв'ю телеканалу ABC ствердно відповів на питання журналіста Джорджа Стефанопулоса, чи вважає він президента РФ Володимира Путіна "вбивцею". Також президент США упевнений в тому, що Путін "заплатить" за втручання в американські вибори.

Наступного дня президент Росії Володимир Путін відповів президенту США Джо Байдену, який назвав його вбивцею: "Хто як обзивається, той так і називається".