Путін та його поплічники причетні до смертей російських мільйонерів - джерела

Протосеню та Аваєва "прибрали", аби вони не розкрили компроментуючу Кремль інформацію
Путін та його поплічники причетні до смертей російських мільйонерів - джерела
путін Фото: kremlin.ru
2 Травня 2022, 22:23
читать на русском

Російського президента владіміра путіна звинуватили у причетності в смертях колишніх та чинних співробітників структур російської компанії "Газпром".

Як пише телеграм-канал GENERALL SVR з посиланням на власні джерела у кремлівських колах, смерті сімей колишнього топменеджера однієї з найбільших у росії газових компаній "Новатек" Сергія Протосені та ексвіцепрезидента "Газпромбанку" Владислава Аваєва "ініційовані директором ФСБ Олександром Бортніковим та секретарем Ради безпеки Миколою Патрушевим після схвалення президента рф".

Слід розуміти, що фінансування секретних операцій, а також агентури СЗР росії, Головного управління Генерального штабу Збройних сил рф та п'ятої служби ФСБ відбувалося саме через структури "Газпрому" та "Новатек", а центральну роль грав "Газпромбанк", і активні потуги російського керівництва вивести з-під санкцій "Газпромбанк" пов'язані саме із цим, - пише ТГ-канал.

Джерела повідомляють, що наприкінці минулого року путіну доповіли про витік інформації щодо фінансування секретних операцій та частково схеми фінансування агентури 5-ї служби ФСБ через співробітників структур "Газпрому".

Бортніков особисто курирував розслідування і вже напередодні  2022 року на стіл путіну лягла доповідь зі списком підозрюваних. Доповідь представляли Патрушев та Бортніков. Путін затвердив до ліквідації весь список, навіть не дивлячись його. На початку березня з'явився новий список, куди входили частина людей з попереднього, але доповнений тими, кого Бортніков і Патрушев вважають винними у розкраданні коштів, які виділяє СЗР, ГУ Генштабу та 5-а служба ФСБ, але це вже було після провалу початку "спецоперації" в Україні, коли список вже було просто "необхідно" доповнити, щоб не виявитися винним перед президентом самому Бортіикову, та й Патрушев помітив, - пише GENERALL SVR.

Нагадаємо, в квітні у Москві знайшли мертвими ексвіцепрезидента "Газпромбанку" Владислава Аваєва та його сім'ю. Офіційно на росії смерть сім'ї Аваєва назвали вбивством, а його смерть - самогубством. Згодом стало відомо про смерть сім'ї колишнього топменеджера однієї з найбільших у росії газових компаній "Новатек" Сергія Протосені. Його самого також знайшли вбитим на віллі в Іспанії. 

Читайте також