Рада не зупиняє роботу через COVID-19, змінює черговість пленарних тижнів, - Стефанчук

Депутати та працівники Апарату ВРУ хворіють на коронавірусу
Рада не зупиняє роботу через COVID-19, змінює черговість пленарних тижнів, - Стефанчук
Сесійна зала Верховної Ради Фото: УНІАН
28 Січня 2022, 11:28
читать на русском

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук заявив, що парламент не зупиняє свою роботу, а лише змінює черговість пленарних тижнів через зростання кількості хворих депутатів.

Про це повідомила пресслужба Верховної Ради.

За його словами, було ухвалено постанову "Про календарний план проведення сьомої сесії Верховної Ради України дев’ятого скликання". Підтримали — 233 народні депутати.

Зараз, коли в Україні наростає нова Covid-хвиля, цілком логічно зробити перерву в пленарних засіданнях Верховної Ради. Робота парламенту буде побудована у такий спосіб: 1 лютого — відкриття сьомої сесії та проведення пленарного засідання; 2–4 лютого — робота в комітетах, — зазначив Стефанчук.

Спікер парламенту додав, що станом на 27 січня 24 депутати та 63 працівники Апарату ВРУ хворіють на ковід. При цьому ще на початку тижня хворих було вдвічі менше.

Календарний план ВРУ на 2022 рік / Фото: пресслужба Апарату ВРУ

Календарний план ВРУ на 2022 рік / Фото: пресслужба Апарату ВРУ

Нагадаємо, що 24 січня Верховна Рада приступила до роботи у режимі пленарних засідань після довгих зимових канікул. У перші дні роботи народні депутати планували розглянути низку важливих для країни законопроєктів.

Перед новорічними канікулами народні депутати скоротили кількість пленарних тижнів у січні. Так, після нового року парламентарі у Верховній Раді працюватимуть з 25 по 28 січня, тобто 4 дні.

Читайте також

1