Рада планує розблокувати підписання закону про відновлення роботи ВККС

Стали відомі питання порядку денного ВР на 2 липня
Рада планує розблокувати підписання закону про відновлення роботи ВККС
Верховна Рада фото: канал парламенту у Телеграмі
2 Липня 2021, 10:03
читать на русском

Сьогодні, 2 липня, відбудеться пленарне засідання Верховної Ради, на якому депутати заслухають урядовців щодо впровадження ринку землі в Україні.

Як повідомляє пресслужба парламенту, також депутати спробують розблокувати підписання спікером закону №3711-д про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів.

Під час засідання, згідно з порядком денним, планується розглянути проєкт постанов про перейменування, зміну і встановлення меж ряду населених пунктів.

Серед законопроєктів запланованих до розгляду у першому читанні:

- Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та Кримінального кодексу України щодо посилення відповідальності за порушення вимог режиму радіаційної безпеки в місцевостях, що зазнали радіоактивного забруднення, № 4156;

- Про внесення змін до закону України "Про захист суспільної моралі" щодо уточнення деяких положень відносно захисту малолітніх від негативного впливу продукції сексуального чи еротичного характеру, № 5330, 5330-1;

- Про загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення, №2683, 2683-2, 2683-3;

- Про внесення змін до деяких законів України щодо додаткових гарантій прав педагогічних та науково-педагогічних працівників під час дії карантину або обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19), №3033а, 3033а-1.

Також до розгляду заплановано ряд законопроєктів, які стосуються освітньої сфери.

У другому читанні планується розглянути законопроєкти:

- Про внесення змін до Закону України "Про Статут гарнізонної та вартової служб Збройних Сил України" щодо військового поховального ритуалу, №4636-1;

- Про Фонд часткового гарантування кредитів у сільському господарстві, №3205-2.

Детальніше - у порядку денному ВР.

Нагадаємо, 1 липня відбулося два засідання Верховної Ради. На ранковому засіданні парламент посилив покарання за домашнє насильство.

Під час позачергового засідання нардепи ухвалили за основу законопроєкт Зеленського про олігархів. Також Рада підтримала закон про корінні народи України. Крім того, депутати скасували режим вільної економічної зони "Крим".

1