Рада позбавила мандату нардепа Арістова, який відпочивав на Мальдівах

У парламенті залишилося 402 депутати
Головне
Рада позбавила мандату нардепа Арістова, який відпочивав на Мальдівах
Арістов на трибуні Верховної Ради (фото: facebook/com/Юрій-Арістов)
27 Липня 2023, 13:38
читать на русском

Верховна Рада достроково припинила повноваження народного депутата від партії "Слуга народу" Юрія Арістова.

Про це у Телеграм повідомив нардеп Ярослав Железняк.

За те, щоб забрати мандат у Арістова, проголосували 320 депутатів ВР.

Нагадаємо, заступник голови Комітету Ради з питань національної безпеки, оборони та розвідки нардеп від партії "Слуга Народу" Юрій Арістов подав до парламенту заяву про складання мандату.

Раніше журналісти "Слідство.Інфо" з'ясували, що Юрія Арістова у липні цього року помітили у п'ятизірковому готелі Waldorf Astoria Maldives на Мальдівах.

Інформацію про відпочинок депутата підтвердили журналістам і співробітники готелю. Вартість проживання на двох там оцінюють щонайменше у 100 тисяч гривень на добу.

На цей скандал уже відреагував голова фракції "Слуга народу" у Раді Давид Арахамія. Він наголосив, що вимагатиме позбавлення мандата Арістова та його виключення з комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, якщо інформація про відпочинок парламентаря на Мальдівах підтвердиться.

Служба безпеки і ДБР проводять слідчі дії щодо чинного народного депутата України, який попри заборону для посадовців на виїзд за кордон під час війни поїхав відпочивати на острови в Індійському океані.

Варто зауважити, що ще на початку 2023 року президент України Володимир Зеленський доручив Кабміну запровадити виїзд за кордон для депутатів та інших чиновників лише у зв'язку з відрядженням. Пізніше уряд запровадив відповідні заходи.