Рада працюватиме понаднормово: депутати зберуться на позачергові засідання

Позачергово депутати збиратимуться у червні та липні
Головне
Рада працюватиме понаднормово: депутати зберуться на позачергові засідання
Верховна Рада (фото: УНІАН)
14 Червня 2021, 13:47
читать на русском

Перший заступник голови Верховної Ради Руслан Стефанчук допускає можливість проведення позачергових засідань парламенту у червні та липні.

Про це він заявив на засіданні Погоджувальної ради 14 червня.

За словами Стефанчука, позачергові засідання Ради можуть відбутися через велику кількість законопроєктів, які повинні розглянути в останні три пленарних тижні.

Враховуючи велику кількість питань, які будуть розглядатися у цей період, можливо будуть і деякі позачергові засідання. Тому я теж просив би комітети підготуватися до них. Особливо що стосується питання національної безпеки - законопроєкти № 5557-5558, так званий законопроєкт про деолігархізацію № 5599, а також низку екологічних питань, - сказав він.

Перший заступник голови ВР повідомив про готовність парламенту України й надалі збиратися на позачергові парламентські засідання з метою ухвалення життєво необхідних і нагальних законів України.

Тим часом голова партії, перший заступник голови фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Олександр Корнієнко повідомив, що перше позачергове засідання може відбутися вже у четвер, 17 червня.

Я думаю, що на цьому тижні, можливо, буде в четвер позачергове засідання, яке буде ініціювати Президент. Зараз ми очікуємо комунікації, що вона сьогодні-завтра пройде, - сказав Корнієнко.

Депутат зазначив, що на цьому засіданні можуть розглянути законопроєкти зі сфери оборони, діджиталізації та низку питань ратифікацій.

Нагадаємо, сьогодні, 14 червня, на вулиці Садовій у Києві, де розміщуються комітети Верховної Ради, відбулася акція протесту. Активісти протестували проти спроб скасувати перехід на українську мову з 16 липня усіх фільмів і серіалів, які транслюються на телевізійних каналах.

Читайте також