Рада розблокувала велику приватизацію і визначила підприємства, які держава не продаватиме

У 2020 році приватизаційні аукціони не проводилися через карантин
Головне
Рада розблокувала велику приватизацію і визначила підприємства, які держава не продаватиме
Приватизація (Фото: ТСН)
30 Березня 2021, 16:53
читать на русском

Верховна Рада України дозволила проводити приватизаційні аукціони, які у 2020 році припинили через пандемію коронавірусу, а також визначила, які підприємства держава не продаватиме.

Про це повідомляє телеграм-канал Верховної Ради України.

Ухвалений закон №4543 спрямований на забезпечення проведення низки підготовчих, організаційних заходів та заходів, які передують проведенню безпосереднього продажу об’єктів великої приватизації на аукціонах, та проведення аукціонів з продажу об’єктів великої приватизації.

Законом виключено із розділу V "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про приватизацію державного і комунального майна" пункт 72, відповідно до якого тимчасово, на період встановлення Кабміном карантину через COVID-19, аукціони з продажу об’єктів великої приватизації не проводилися.

Читайте також

Крім того, Рада ухвалила перелік підприємств, які належать державі і не будуть продаватися. Попередній перелік був скасований в 2019 році.

У новий список включені підприємства, які:

  • Забезпечують енергетичну незалежність і обороноздатність держави;
  • є природними монополіями;
  • Чи мають критично важливе значення для суспільства.

До переліку, зокрема, увійшли "Укрпошта", "Укрзалізниця", "Нафтогаз України", холдинг "Артем" та ін. - всього понад 650 об'єктів.


Контекст. Кабінет міністрів України запланував продаж великих державних підприємств, що дасть змогу збільшити надходження до бюджету на більш ніж 12 млрд грн.

1