Рада ухвалила Держбюджет на 2022 рік

Пріоритети кошторису - медицина, освіта, оборона та безпека, соціальна сфера, інфраструктура, підтримка бізнесу та інновацій
Головне
Рада ухвалила Держбюджет на 2022 рік
Верховна Рада Фото: акаунт парламенту у Телеграмі
2 Грудня 2021, 13:12
читать на русском

Верховна Рада України ухвалила Державний бюджет на 2022 рік.

Про це повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль в Telegram.

​​Державний бюджет на 2022 рік прийнято! Дякую народним депутатам за це голосування та свідому позицію. Держбюджет-2022 залишився збалансованим та реалістичним, але при цьому дійсно є бюджетом модернізації країни, - сказав Денис Шмигаль.

Він зазначив, що медицина, освіта, оборона та безпека, соціальна сфера, інфраструктура, підтримка бізнесу та інновацій залишаються пріоритетним кошторисом.

За його словами, один із головних акцентів у бюджеті - це підвищення зарплат медикам. Також на освіту у 2022 році прогнозований обсяг видатків буде на рівні 7,3 % ВВП. Шмигаль наголосив, що вимогу закону "Про освіту" у державному бюджеті виконано вперше.

За останні 10 років жоден бюджет не передбачав такий об'єм капітальних видатків, як буде у 2022 році. 140 млрд грн, або 9,4% від всіх видатків — це саме інвестиції в розвиток економіки. Передбачено кошти й на програми пільгового кредитування, і на доступну іпотеку для всіх українців, - пояснив Денис Шмигаль.

Він додав, що в бюджету закладено багато нових програм. Також по багатьох статтях основних видатків підвищили фінансування.

Нагадаємо, що 2 листопада Верховна Рада України у першому читанні ухвалила Державний бюджет на 2022 рік. За словами голови парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетманцева, бюджет наступного року є "бюджетом виходу з кризи".

Читайте також наш матеріал"Бюджет виходу з кризи": основні цифри та пріоритетні сфери на 2022 рік

Читайте також

1