Рада внесе зміни щодо оформлення паспортів для переселенців

Рада скасує довідку про підтвердження їхнього місця проживання
Рада внесе зміни щодо оформлення паспортів для переселенців
Верховна Рада України (фото: УНІАН)
1 Червня 2021, 18:48
читать на русском

Верховна Рада планує внести зміни щодо оформлення українських паспортів, зареєстрованих місцем проживанням на тимчасово окупованих територіях.

Документ підтримали 314 парламентаріїв, повідомляє пресслужба ВРУ.

Метою законопроекту є законодавче врегулювання механізму внесення відомостей про зареєстроване місце проживання особи на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях, Автономній Республіці Крим та місті Севастополі, - йдеться у повідомленні.

Документ також передбачає, що мешканці окупованої частини Донбасу і Криму можуть звернутися у будь-яке відділення Державної міграційної служби та отримати документи, що засвідчують особу, або вклеїти фотографію у паспорт. Там же можна поставити відмітку у паспорті про реєстрацію за адресою фактичного проживання - у Луганську, Донецьку, Сімферополі.

Закон пропонує скасувати довідку про підтвердження місця проживання переселенців і людей, що залишилися по той бік лінії розмежування.

Нагадаємо, що місцеві бюджети отримають майже 1,7 млрд грн на реалізацію проєктів у межах Надзвичайної кредитної програми для відновлення України.

Читайте також

1