Рада змінила Податковий кодекс заради "інвестиційних нянь"

Депутати звільнили від оподаткування ПДВ ввезення товарів інвесторів
Рада змінила Податковий кодекс заради "інвестиційних нянь"
Верховна Рада, сесійна зала (фото: Парламент UA)
2 Березня 2021, 15:56
читать на русском

Верховна Рада ухвалила закон, який внесла зміни до Податкового кодексу України у питанні оподаткування інвесторів.

Як повідомляє пресслужба українського парламенту, законом (№3761) до 1 січня 2035 року звільняються від оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України товарів у митному режимі імпорту.

Також законом звільняються від оподаткування податком на прибуток підприємств підприємства-інвестори зі значними інвестиціями протягом п'яти послідовних років з дати подання заяви.

Читайте також

Законом редакційно уточнено норму стосовно трансфертного ціноутворення (виокремлено у якості самостійного об’єкта оподаткування суб'єктів господарювання, які реалізують інвестиційні проєкти зі значними інвестиціями - прибуток у розмірі невідповідності ціни, визначеної за принципом "витягнутої руки", над договірною (контрактною) вартістю).

Також уточнено умови отримання пільги у вигляді звільнення від оподаткування податком на прибуток підприємств в частині об’єктів інвестування.


Контекст:

17 грудня Верховна Рада ухвалила "Закон про державну підтримку інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями" (так звані "інвестиційні няні").

1