Радуцький розповів, коли Київ може вийти з "червоної" зони карантину

Це не відбувається за 5-7 днів
Важливо
Радуцький розповів, коли Київ може вийти з "червоної" зони карантину
Медпрацівники у захисних костюмах, коронавірус (фото: УНІАН)
2 Листопада 2021, 21:32
читать на русском

Голова комітету з питань здоров'я нації Михайло Радуцький заявив, що вихід Києві з "червоної" зони карантину залежатиме від кількості зайнятих COVID-ліжок. Це точно не вдасться зробити через 5-7 днів.

Про це Радуцький сказав журналістам в кулуарах Верховної Ради 2 листопада, пише ТСН.ua.

Все залежить від кількості зайнятих ліжок (у лікарнях. – Ред.). Є кількісні показники, за якими встановлюється "червона", "помаранчева", "жовта" або "зелена" зони. Тому я б тут не брався прогнозувати, але я впевнений, що це точно не 5-7 днів, — пояснив він.

За словами Радуцького, неправильно закривати країну на локдаун. Тому в Україні цього не робитимуть, оскільки значна частина людей вакцинувалися від коронавірусу принаймні однією чи двома дозами. На сьогодні це близько 17 млн українців.

Закривати країну на повний локдаун, коли ми можемо собі дозволити адаптивний карантин, за нашої економіки це було б неправильно, - додав він.

А діти зможуть повернутися за парти лише тоді, коли буде ухвалено рішення про вихід Києва з "червоного" рівня.

Нагадаємо, що через різке погіршення ситуації з ковідом, в Києві з 1 листопада діють карантинні обмеження "червоної" зони.

КП "Київський метрополітен" повідомило, як працюватиме столична підземка під час посилення карантину. Крім цього, столичні школярі не повернуться за парти з 1 листопада, а перейдуть на дистанційне навчання.

Читайте також наш матеріалВ Україні посилили карантин: хто в "червоній" зоні та що заборонено 

Читайте також

1