Разумков ініціює перевірку "скупки голосів" за його відставку

В "Слузі народу" заперечують бажання "зняти спікера"
Головне
Разумков ініціює перевірку "скупки голосів" за його відставку
Дмитро Разумков / Facebook
20 Вересня 2021, 18:35
читать на русском

Голова Верховної Ради Дмитро Разумков закликав антикорупційні органи перевірити інформацію щодо можливої "скупки голосів за якісь відставки".

Про це він заявив під час засідання Погоджувальної ради у парламенті.

Спікер каже, що до нього дійшла інформація, що у Раді нардепам пропонують до 100 тисяч за підтримку "деяких відставок". У зв'язку з цим він проситиме антикорупційні органи перевірити цю інформацію (ЗМІ раніше повідомляли, що у парламенті збирають голоси за відкликання голови Верховної Ради Дмитра Разумкова і що ініціативу у цьом питанні проявляють високопоставлені чиновники).

50-70-100 тисяч за голос кажуть збирають за якісь відставки... По-перше, я не розумію де це відбувається, в яких кабінетах... Я майже переконаний, що це не правда, але я звертаюся до антикорупційних органів аби вони, сподіваюся, це спростували, - сказав Разумков.

Голова ВР вважає, що це негативно впливає на діяльність і на імідж Верховної Ради та висловив сподівання, що ця інформація - неправда.

Заяву спікера прокоментував  голова фракції "Голос" Ярослав Железняк.

Чи намагаються підкупити певних депутатів бонусами бюджетними і не бюджетними? Я не був свідком. Я думаю, принципову позицію мою і партії "Голос" усі точно знають...Нам точно не пропонували, - сказав він.

Що стосується розмов про відставку Разумкова, то нардеп підтвердив, що у парламенті намагаються зняти спікера.

Представник фракції "Слуга народу" Олександр Корнієнко запевнив, що депутати-слуги не ініціюють процедуру відставки голови ВР.

Є процедура відкликання голови Верховної Ради. Вона досить чітко виписана. Я думаю, що в той момент, коли депутати захочуть таке ініціювати, вони це ініціюють. Наразі у нас немає ні ініціаторів такої процедури, ні підписних листів, - сказав він.

Нагадаємо, раніше у деяких ЗМІ писали, що восени нібито готується заміна голови Верховної Ради Дмитра Разумкова через те, що він може становити конкуренцію Володимиру Зеленському на наступних президентських виборах.

Читайте також наш матеріал: Разумков проти Зеленського та відставки в уряді: початок нового сезону в Раді

Читайте також